Dr. Abonyi Tóth Andor, az ELTE Informatikai Karának adjunktusa a “Programozzunk micro:biteket” című hiánypótló műben foglalta össze a micro:bit, mint oktatási célú programozási eszköz alkalmazási lehetőségeit.

Kár, hogy ilyen sokáig kellett várni egy ilyen szemléletű tananyagra.

Játékként számtalan helyen előkerült mostanra ez az ezerarcú panel, de mint a programozást egyszerre izgalmasan és a gyerekek számára emészthetően előadni szándékozó pedagógusként kézbe véve nem válogathatunk sok “konyhakész” segédanyag közül.

A “Programozzunk micro:biteket” újszerű a tervezettség tekintetében is: deklaráltan 14, egyenként 90 perces szakköri alkalomra készült. Szakköri alkalomra, de árulkodó ugyanakkor hogy a szerző nem szakadt el a 45 perces időegységektől. Ezzel az alkotott rendszer gond nélkül illeszthető a programozással ismerkedő korosztályok (10 – 16 évesek) tanórai kereteibe is.

Átfogó, de ennek ellenére egyszerűen felhasználható a hardver közeli programozással ismerkedni vágyó gyerekek szakköreihez, sőt további kísérletezésre ösztönöz.

A MálnaSulival történt megegyezés alapján a szerző hozzájárult a “Programozzunk micro:biteket” anyag oldalunkon történő párhuzamos elérhetővé tételéhez, amit ezúton is köszönünk! Mostanra több más helyen is hozzáférhető a munka, mi az egyben történő letölthetőség mellett tervezzük egyes sarkalatos részletek külön cikkben történő kiemelését is.

Kívánunk mindenkinek jó böngészést és kísérletezést a “Programozzunk micro:biteket” segítségével!

Letöltöm egyben:
Dr.Abonyi Tóth Andor: Programozzunk micro:biteket! (Szakköri segédanyag tanárok részére) [6,5MB]