Az érzékelők leírása:

A DHT22 és a DHT11 szenzorok egyszerű, olcsó, digitális hőmérséklet- és páratartalom-érzékelők. Kapacitív páratartalom-szenzort és egy termisztort használnak a környező levegő paramétereinek mérésére, és digitális jeleket adnak ki az adat kimenetükön (így nincs szükség analóg bemenetre az alkalmazott feldolgozó eszközön, ideális a Raspberry Pi-hez).
Ennek következtében meglehetősen egyszerűen használhatóak, de időzítésük figyelmet igényel az adatok pontos, időzített beolvasása érdekében. Ezeknek az érzékelőknek az egyetlen valódi hátránya, hogy csak 2 másodpercenként szolgáltatnak új adatokat, így a leírásban szereplő library(könyvtár) használata esetén a szenzorok kiolvasása legfeljebb 2 másodperces gyakoriságú lehet.

Bekötésük

Csatlakoztasd a bal oldali 1-es kivezetést a 3-5V-os tápfeszültséghez, a második kivezetést az adatbeviteli lábhoz és a jobb oldali érintkezőt a földhöz. (GND) Bár az eszköz egyvezetékes adatküldést valósít meg, nem kompatibilis a Dallas OneWire rendszerrel. Az 1-es és a 2-es láb közé egy 4,7K-10K-os ellenállást kell kapcsolni a helyes működés érdekében! Ha több érzékelőt szeretnél alkalmazni egyszerre, mindegyiket külön bemeneti lábhoz kell kötnöd.A DHT22 érzékelőA DHT11-hez képest pontosabb és nagyobb hőmérséklet-páratartalom-tartományban működik, de nagyobb és drágább annál. Csomagolásukban egy darab 4,7K-10K-os ellenállást találsz, amelyet a fent leírt módon a Vcc és a DATA kivezetések közé kell kötni!